Maak de mooiste metaal- of mechatronische producten, wordt specialist in jouw branche!

Kies voor een toekomst met zekerheid,
kies voor een opleiding in de metaal.

Specialisaties binnen de metaalbranche

De metaalsector is een prachtige sector om in te werken. Je bent praktisch aan de slag en uit jouw handen ontstaan de mooiste producten voor uiteenlopende doeleinden. Heb jij een technische opleiding afgerond op mbo-niveau 3 en wil jij je verder specialiseren? Dan is een specialisatie-opleiding binnen de metaalbranche iets voor jou! Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Specialisatie opleidingen

Binnen de metaal- en mechatronicabranche kun jij je op verschillende vlakken specialiseren. Beweeg je muis over onderstaande opleidingen en ontdek welke specialisatie bij jou past. Heb je behoefte aan meer informatie? Download dan één van de opleidingsbrochures.

Constructie- en plaattechnoloog

Verdiep jezelf op het gebied van machine- en apparatenbouw. Naast het uitvoerende plaat- of constructiewerk, schrijf en test jij voortaan CNC-programma’s. Je bent een echte specialist binnen de metaalbranche.

Verspaningstechnoloog

Bouw jouw werkzaamheden als verspaner verder uit en wordt vakspecialist op de werkvloer. Schrijf CNC-programma’s en optimaliseer deze.  Je leert de meest complexe producten te maken. Hoe kan het bewerkingsproces beter? Wat is een logische bewerkingsvolgorde? Jij lost fouten in dit proces haarfijn op. 

Technisch leidinggevende

Wil jij graag doorgroeien binnen je bedrijf? Als technisch leidinggevende ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van een project en stuur je het team aan. Natuurlijk wissel je deze taken af met je technische werkzaamheden!

Technicus engineering

Je bent breed inzetbaar bij alle denkbare technische bedrijven. Je ontwerpt, ontwikkelt of helpt mee in de werkvoorbereiding van een productieproces. Je hebt contact met de klant. Ga je liever aan de voorkant van een proces aan de slag? Of houd jij je liever bezig met de uitvoering? Met deze opleiding kun je alle kanten op!

Technicus mechatronicasystemen

Jij bouwt (delen van) machines die worden bestuurd door elektronica. Jij werkt zelfstandig aan de elektrotechnische en mechanische producten én monteert en test deze. Geen dag is hetzelfde als technicus mechatronica! 

Technicus elektrotechnische systemen

Jij specialiseert je na je vooropleiding op het gebied van elektrotechnische systemen, denk bijvoorbeeld aan besturingskasten van machines. Je installeert en test de producten die je maakt. Problemen los je binnen no-time op!

Technische bedrijfskunde profiel industriële automatisering

Raak jij niet uitgeleerd en wil jij onder andere productieprocessen en de kwaliteit van jullie producten verbeteren, met behulp van automatisering, robotica en ICT? Ook bedrijfskundige aspecten als kostenbewust produceren en het aansturen van een team komen hierbij aan bod.

Werktuigbouwkunde

Was je HBO-studie werktuigbouwkunde toch niet helemaal iets voor jou? Wil jij liever praktisch aan de slag? Ga het komende halfjaar aan de slag bij één van de mooie technische bedrijven in jouw regio! Je doet werkervaring in de technische branche op én leert hier meer over op school. Zo kom je erachter of een technische opleiding écht bij jou past en verdien je meteen salaris.

Nog geen metaalopleiding op zak?

Heb jij nog geen technische achtergrond? Of ben je nog niet in het bezit van een vooropleiding op niveau 3? Om een specialisatie te kunnen volgen moet je enkele technische én praktische voorkennis hebben. Je kunt dus niet direct instromen op mbo-niveau 4 vanaf je voortgezet onderwijs. Balen? Welnee! Je bent voor de technische bedrijven uit je regio namelijk veel aantrekkelijker met de praktijkervaring uit je mbo-niveau 3 opleiding op zak! Je kunt dan namelijk direct aan de slag.

Een studiekeuze lastig? Niet met behulp van OBM Oost!

De keuze voor een vervolgopleiding, bepaalt jouw toekomst! Twijfel je over een geschikt uitstroomprofiel of weet je überhaupt niet welke richting binnen de metaaltechniek bij je past? Dan ben je bij OBM Oost aan het juiste adres! Wij staan voor je klaar om je hierbij te begeleiden. Vanaf de eerste intake tot aan je diploma, zijn wij de schakel tussen jou, school en je leerwerkbedrijf.

Vind je opleiding en leerwerkbedrijf
met onze hulp!

Een studiekeuze is een beste grote keuze en bepaalt je toekomst. Een beetje hulp daarbij is altijd handig. En mocht je al weten welke metaal of mechatronica opleiding je wil doen, dan heb je een leerwerkbedrijf nodig. Opleidingsbedrijf metaal (OBM) Oost, staat voor je klaar om je te helpen en te adviseren. We coachen jouw van inschrijving tot aan je diploma. Wij zijn de schakel tussen jou, school en het leerwerkbedrijf.

Hoe werkt het?

1.
Na aanmelding voeren we een startgesprek om te bepalen welke opleiding bij jou past

2.
Samen gaan we op zoek naar een passend leerwerkbedrijf

3.
Begeleiding van inschrijving tot aan je diploma. Je kan ons tussentijds altijd mailen, bellen of appen voor al je vragen.

Direct inschrijven voor jouw specialisatie binnen de metaalbranche

Ben jij klaar om jezelf verder uit te dagen binnen onze prachtige branche? Schrijf je dan direct in voor één van onze specialisaties. Na inschrijving, nemen wij contact met je op voor een kennismaking en vertellen we je alles over jouw opleidingstraject.

Opleidingslocaties

Benieuwd waar jij dan straks naar school gaat? De opleidingen worden aangeboden op de onderstaande locaties:

ROC Friese Poort

In Emmeloord

Deltion college

In Zwolle

Windesheim

In Zwolle

Meer weten?
Neem contact met ons op of meld je aan
voor een opleiding via de knop!